Op deze pagina vindt u al onze kennisartikelen. Wist u dat al onze kennisartikelen te downloaden zijn? U hoeft slecht één te keer registreren om vrij toegang te krijgen tot alle downloads! Zo kunnen u en uw collega's profiteren van maximale kennisdeling!
11 Tips voor het werken met hybride teams
Hoe bewaak je cultuur, organisatie en mens wanneer op verschillende plekken en in wisselende samenstellingen aan verschillende zaken gewerkt wordt? Met deze 11 tips leg je daar als hybride professional de basis voor.
Lees meer
WORK & MOVE Star
De wereld verschuift geleidelijk naar hybride werken en daarvoor zijn oplossingen nodig die op werknemers op afstand fysiek en mentaal gezond houden.
Lees meer
Implementatie van een goed ‘Hybrid Working’ beleid
Op basis van kennis en onderzoek creëert ErgoDirect innovatieve oplossingen voor jouw optimale werkplek. Ons doel is alle beeldschermwerkers in staat te stellen, ook na COVID-19, hun werk te doen in de vorm van hybride werken, en daarbij een actieve bijdrage te leveren aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Lees meer
Desksharing
In een tijd van volledig thuis werken is het lastig voor te stellen dat we weer deels terug gaan naar kantoor. Het gaat gebeuren, alleen niet meer zoals het was. Afhankelijk van je taken, de collega’s die er zijn en mate van overleggen wordt er afwisselend thuis en op kantoor gewerkt. Het kantoor als de nieuwe ontmoetingsplek. De koffieautomaat 2.0.
Lees meer
Kantoor van de toekomst alleen maar een plek om samen te komen?
Op moment van schrijven is de pandemie nog niet voorbij. We hebben een intensief jaar achter de rug vol met onzekerheden, veranderende werkomgevingen en vooruitblikken naar de toekomst. En dat laatste doen we veelvuldig.
Lees meer
De 3 pijlers van Hybride Werken
We moeten ons afvragen wat de wensen zijn van de medewerkers. Bijna niemand zal de hele week thuis willen werken en veel mensen zullen ook niet de hele week op kantoor zijn. Dat blijkt ook uit ons eigen onderzoek op LinkedIn, dat de meerderheid van digitale werkers hybride zou willen werken.
Lees meer
Hybride werken
Bij een crisis is het belangrijk om snel op nieuwe gebeurtenissen te reageren. Organisaties vergroten hun veerkracht met hybride business- en werkmodellen en zullen de pandemie beter doorstaan en hun bestaansrecht in de toekomst garanderen.
Lees meer
Wat doet thuiswerken met ons brein?
In september organiseerden we een webinar met Dr. Erik Matser, klinisch Neuropsycholoog, over wat thuiswerken met ons brein doet.
Lees meer
Working from home – Waar staan we nu?
Thuiswerken is geen nieuw fenomeen. Al jaren werkt een substantieel deel van de Nederlandse werknemers (een deel van de werktijd) thuis. In 20191 werkte 37 procent van de werknemers (ook) thuis, gemiddeld iets meer dan 6 uur per week. Door de Coronacrisis moesten we met zijn allen thuiswerken (tenzij het niet anders kon).
Lees meer
Hoe organiseer je een gedegen thuiswerkbeleid?
15 maart 2020 tijdens de persconferentie van premier Rutte kwam het magische woord eruit: we gaan in een intelligente lockdown. Vanaf dat moment moesten we thuis werken en werden de scholen gesloten. Van de een op de andere dag zaten we thuis.
Lees meer
Nederlanders verwachten te blijven thuiswerken na coronacrisis
Door het coronavirus werken meer Nederlanders thuis dan ooit. Een steeds groter deel van deze mensen denkt dit ook na de coronacrisis te blijven doen. Het Kennisinstituut voor Mobiliteit deed onderzoek en dit zijn de resultaten ...
Lees meer
Laptopstandaards: Onmisbaar op een ergonomische werkplek
De ProStand is ideaal voor flexwerkers, net zoals de UltraStand. Het maakt niet uit waar u werkt, met deze laptopstandaard bent u in staat altijd een ergonomische werkplek te creëren.
Lees meer
Veilig en gezond werken met de BE Safety Screens
COVID19 heeft een blijvende invloed op onze kantooromgeving. De norm van “1,5 meter kantoor” vereist hygiëne, discipline, voldoende afstand en veiligheid. Veilig en beschermd werken met de computer wordt essentieel en ErgoDirect ondersteunt u daarbij op een esthetische, hygiënische, betaalbare, duurzame en circulaire manier.
Lees meer
De 1,5 meter maatschappij; de nieuwe norm op kantoor?
Wereldwijd spreken we over het voor en na coronatijdperk. De experts zijn het erover eens dat het (voorlopig) niet meer hetzelfde wordt.
Lees meer
Plastic: van functioneel product tot wereldprobleem
In de komende 10 jaar zal de productie van plastic naar verwachting met 40% toenemen. Met als gevolg dat de zeeën vol raken met ons afval: de plasticsoep.
Lees meer
6 voordelen van een aeris Swopper
De Swopper (werelds eerste 3D-actiefstoel) ondersteunt en stimuleert dankzij een gepatenteerde 3D-technologie actief en gezond zitten met regelmatige houdingwisselingen. De voordelen zijn ...
Lees meer
5 Tips om pottenkijkers te voorkomen
In tijden van datalekken en (terechte) bezorgdheid over dataveiligheid- en opslag, is het goed om even stil te staan bij uw eigen privacy.
Lees meer
Evoluent D: de nieuwe stijlvolle verticale muis
Heeft u na een dag werken achter uw computer stijve onderarmen, gevoelige polsen en/of gespannen spieren? Dan kan het zijn dat uw muis niet de juiste muis voor u is.
Lees meer
Kantoortuin: De belichaming van moderne werkplekomgevingen
De kantoortuin is niet meer weg te denken in ons kantoor. Geen gesloten ruimtes en vaste werkplekken, maar werken in een open ruimte op een flexibele werkplek.
Lees meer
Een monitorstandaard voor elke werkplek
Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren.
Lees meer
Documenthouder FlexDesk 640
Computergebruikers gebruiken vaak documenten, notities en verslagen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de computer. De oplossing hiervoor is de multifunctionele documenthouder FlexDesk.
Lees meer
WORK & MOVE zorgt voor meer afwisseling staand en zittend werken
Zijn mensen te nudgen met software dat ze vertelt wanneer het tijd is om weer te gaan staan of zitten? Texas A&M University deed er onderzoek naar. Zo blijken medewerkers zit-sta bureaus het beste te gebruiken als ze telkens een nudge van de WORK & MOVE software krijgen.
Lees meer
Burn-out: is het te voorkomen op ons werk?
Burn-out bij medewerkers, iedere organisatie in ieder land heeft er mee te maken. Burn-out is de toestand van geestelijke uitputting ten gevolge van langdurige stress.
Lees meer
Waarom een monitorarm een goede aanvulling op een ergonomische werkplek is.
Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Monitorarmen zorgen voor meer ruimte op uw werkplek en verbeteren de werkhouding.
Lees meer
Zorg in de kantooromgeving voor een ‘nudge’ in de gezonde richting
Veel vitaliteitsprogramma’s die een boost moeten geven aan de gezondheid in de kantooromgeving werken niet of nauwelijks. Hoe komt dat? Omdat ze de ratio aanspreken en niet het impulsieve systeem van medewerkers.
Lees meer
Stimuleer het brein van uw medewerkers met een verrijkte omgeving
Werken uw medewerkers nog in een kantooromgeving met gebroken witte muren, fluorescentielampen en algemeen kantoormeubilair? Volgens neurowetenschappers is dit een gemiste kans.
Lees meer
Langdurig beeldschermwerk kan tot gezondheidsklachten leiden
Langdurig gebruik van het scherm zonder van houding te veranderen en het gebruik van de juiste materialen veroorzaakt vaak gezondheidsproblemen in de armen, nek en schouders.
Lees meer
16 tips voor een ideale werkplek
Een ergonomische werkplek kan het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers verbeteren. Met enkele kleine aanpassingen creëer je eenvoudig een ideale werkplek.
Lees meer
Met WORK & MOVE beweegt u 200% meer
Een studie heeft aangetoond dat bij toepassing van onze WORK & MOVE SitStandCOACH-software de gebruiksintensiteit van elektrische zit/sta-bureaus met meer dan 200% toeneemt.
Lees meer
Variatie werkplekken door Flexibel Werken
Nu steeds meer organisaties het flexibel werken invoeren, zijn de flexibele en mobiele werkplek sterk in opkomst. Welke uitdagingen hebben deze nieuwe werkplekconcepten?
Lees meer
Is flexibel werken het paar jeans van de management-mode?
Innovatieve werkstijlen, HR-trends, en managementinterventies zijn net als mode onderhevig aan een golfbeweging; even hip and happening maar binnen de kortste keren out of style. Eén hype lijkt echter aardig te blijven plakken; flexibel werken.
Lees meer
Innovatieve en duurzame oplossingen voor gezonde en productieve kenniswerkers
We bewegen te weinig. En ja dat weten we allemaal wel. We staan op, gaan naar de auto, naar ons bureau, naar de auto, naar de bank en dan weer naar bed.
Lees meer
Interventies rond vitaliteit op de werkvloer
Moderne technologie nodigt uit een groot deel van de dag zittend door te brengen. We hebben auto’s, laptops, thuisbezorg-services en Netflix; voor de gemiddelde doordeweekse dag is maar weinig beweging nodig.
Lees meer
Post vakantiedip
Menig kantoormedewerker snakt zo ergens rond maart/april, als de wintersport net achter de rug is, alweer naar zomervakantie. Eindelijk een uitgebreide vakantie om de leeggeraakte ‘batterij’ op te laden, om er vervolgens weer goed tegenaan te kunnen. Althans, daar gaat men dan vanuit…
Lees meer
Nieuwe Arbowet
De Arbowet zorgt ervoor dat werknemers gezond en veilig kunnen werken. Deze wet geldt voor alle werkgevers en werknemers in Nederland. De nieuwe wetswijziging houdt in dat de rol van de verschillende betrokkenen verandert.
Lees meer
Het effect van licht op prestatie
Het is algemeen bekend dat licht effect heeft op ons welbevinden. Noord-Europeanen hebben over het algemeen meer te kampen met een verschijnsel als winterdepressie dan Midden-Europeanen.
Lees meer
De beweeglijkheid van de organisatie
Videoconferencing, werken vanuit de cloud… Zo maar een paar voorbeelden om flexibel te werken. Zeker in deze tijd waar agile werken door meer bedrijven omarmd wordt.
Lees meer
Eén toetsenbord, meerdere apparaten
Wisselen tussen verschillende devices kan eenvoudig met multi-pairing. Met één druk op de knop switch je eenvoudig tussen pc, tablet of smartphone. Benieuwd hoe het werkt en wat de voordelen zijn?
Lees meer
Uitgelicht: het compact toetsenbord
Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat een actieve computergebruiker dagelijks met zijn vingers tot 32 km(!) aflegt. Dat maakt het toetsenbord een belangrijk onderdeel van de computer. De keuze van het toetsenbord is daarom erg belangrijk.
Lees meer
Hoe kies ik de juiste muis?
Het meest gebruikte computerhulpmiddel is nog altijd de muis. Omdat de keuze voor een muis van persoon tot persoon kan verschillen, vind je hier een praktische keuzehulp.
Lees meer
Geluiden uit de praktijk: hoe we geluidshinder ervaren
Geluid is overal, zowel binnen als buiten. Gijs van Wijk, adviseur voor visuele en auditieve vraagstukken, geeft zijn visie op de akoestiek in de kantooromgeving.
Lees meer
Hoe bevorder je permanente prestaties op kantoor?
Enkele gevolgen van de steeds toenemende digitalisering zijn een (te) hoge werkdruk en een gebrek aan lichaamsbeweging. Naast deze negatieve gevolgen heeft de digitalisering echter ook positieve effecten. Benieuwd welke?
Lees meer
5 redenen waarom afwisselend zittend en staand werken goed voor u is
De meeste zijn vanzelfsprekend: de hele dag staan is niet goed voor je gezondheid. En de hele dag zitten ook niet. Toch verlangen veel werkgevers van hun medewerkers dat ze de hele dag blijven staan, of omgekeerd.
Lees meer
Ergo expert view: De nieuwe NPR 1813-richtlijn
De Nederlandse Praktijkrichtlijn 1813 is al jaren een begrip in de kantoorinrichting. In december 2016 heeft NEN een herziene versie uitgebracht. We vroegen Bas van der Doelen (Eur.Erg.) om een korte review.
Lees meer
Staand-zittend werken: wat is nu écht de impact?
Staand-zittend werken wordt steeds populairder. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de effecten van afwisselend staand-zittend werken? Deze impact is onderzocht!
Lees meer
Zitten? Waar, wat en hoe?
Alle regels en richtlijnen over zitten zullen er wel niet voor niets zijn, toch? Maar wat zijn meningen en wat zijn feiten? Tijd voor een update over de zin en onzin rond zitten in kantooromgevingen.
Lees meer
Minder stress in drie minuten
Het belangrijkste doel bij stress in de kantoortuin is dan ook het gehalte aan stresshormonen in jouw bloed te verlagen. Hier is mogelijk een simpele én praktische tip voor die jou kan helpen: kom in beweging!
Lees meer
Wat is virtual- en augmented reality?
Rondlopen in door de computer gegenereerde ruimte, of communiceren met een hologram van je collega. Het lijkt of deze technologie niet langer sciencefiction is maar realiteit
Lees meer
De kantoorwerkplek van morgen: virtual- en augmented reality
Met virtual- en augmented reality zijn de mogelijkheden eindeloos voor de creatieve werkers. Maar is deze technologie ook toe te passen in een kantooromgeving met beeldschermwerkers?
Lees meer
Ergo Expert Talk: Dr. Ahmet Cakir
We spraken met Ahmet Cakir, wetenschappelijk manager bij ERGONOMIC Instute for Social and Occupational Sciences, over de hedendaagse werkplek. Welke zaken vallen op?
Lees meer
Infographic: Kantoormedewerkers zijn topsporters!
Download hier een handige infographic die een korte en bondige samenvatting biedt van de whitepaper: Werkprestaties verbeteren door inzichten uit de topsport! En de daarbij horende praktische handleiding.
Lees meer
Praktische handleiding: Kantoormedewerkers zijn topsporters!
In de whitepaper Kantoormedewerkers zijn topsporters! Zijn vijf inzichten beschreven. Deze handleiding geeft inzichten naar uitvoerbare maatregelen in de praktijk.
Lees meer
Kantoormedewerkers zijn topsporters!
Organisaties boeken resultaten op dezelfde manier als topsporters: jarenlang doelgericht, met volledige aandacht investeren en verbeteren om op specifieke momenten te excelleren.
Lees meer
Praktische tips Getting Things Done
Getting Things Done geeft je overzicht over je taken zodat je gemakkelijker kunt kiezen wat je volgende taak gaat zijn. Daarnaast leidt het tot rust in je hoofd.
Lees meer
Whitepaper: werkstress het hoofd bieden door minder te werken
Meer dan de helft van de medewerkers ervaart stress op het werk (Motivaction, 2015). Deze whitepaper geeft inzicht in de mechanismen achter stress en levert tevens praktische oplossingen om werkstress tegen te gaan.
Lees meer
Whitepaper: hoe kies je de juiste muis?
Het meest gebruikte accessoire bij het werken met een computer of laptop is nog altijd de muis. Deze whitepaper bevat een praktisch overzicht van de gezondheidsvoordelen en prestatie-effecten van ergonomische muizen
Lees meer
Zittend werken of staand werken
Teveel of te lang zittend werken, ofwel sedentair zitgedrag, neemt in Nederland en de Westerse wereld enorm toe. Vroeger was werken een belangrijke bron van beweging voor veel mensen.
Lees meer
Sneltoetsen leren voor Windows
Windows sneltoetsen zijn functietoetsen of een combinatie van toetsen die een commando of actie uitvoeren in een applicatie. Denk aan het verzenden van een email of het openen van een nieuw document.
Lees meer
Samenwerking, de sleutel tot de toekomst
Een nieuwe technologische revolutie ontwikkelt zich op dit moment dat de mens, het werk en de werkomgeving diepgaand zal beïnvloeden.
Lees meer
Mini toetsenbord: ruimtebesparend en mobiel
Een mini toetsenbord is fors kleiner dan het standaard toetsenbord. Dit levert niet alleen meer ruimte op de werkplek op, maar is tevens zeer geschikt om mee te nemen in de laptoptas.
Lees meer
Langere concentratieboog met time management
Richting het einde van de werkdag daalt het energie- en concentratieniveau steeds verder. Dat is te voorkomen met time management.
Lees meer
Kies de juiste zakelijke laptoptas
De keuze voor hoogwaardige laptoptassen, trolleykoffers of rugzakken is steeds belangrijker geworden. Maar hoe kiest u de meest geschikte tas voor uw werkomgeving?
Lees meer
Kies de juiste ergonomische muis
Mensen die achter de computer zitten, werken meer dan de helft van de tijd met de muis (53%), blijkt uit onderzoek. Dat komt neer op gemiddeld 140 minuten per dag, oftewel: 700 minuten per werkweek.
Lees meer
Het Nieuwe Werken en wettelijke regels
Regelmatig krijgen we vragen over: hoe zit het met Het Nieuwe Werken en de (arbo)wetgeving? Download hier de handige matrix
Lees meer
Whitepaper: ergonomisch werken
Werknemers werken gemiddeld bijna 4 uur per dag achter een beeldscherm. Om veilig met computer, laptop en mobiele devices te werken, speelt ergonomie een belangrijke rol.
Lees meer
Whitepaper: arbo eisen aan een werkplek
Aan een werkplek zitten bepaalde arbo-eisen verbonden om de medewerkers een gezonde en efficiënt ingerichte werkplek te bieden. Meer weten over deze eisen en richtlijnen?
Lees meer
De ultieme oplossing: Space-arm
Flexibiliteit en gemak is van groot belang op flexwerkplekken. Met de Space-arm is het voor iedere medewerker eenvoudig om de meest optimale beeldschermpositie te realiseren.
Lees meer
Functietoetsen als vervanger voor de muis
Functietoetsen zijn de toetsen F1 t/m F12 op het toetsenbord en zijn vergelijkbaar met sneltoetsen. Het gebruik van functietoetsen kan bepaalde handelingen met de muis vervangen in Windows.
Lees meer
Compact toetsenbord: comfortabel en ergonomisch
Door het gebruik van een compact toetsenbord is het mogelijk de muis dichter bij het lichaam te plaatsen, waardoor er binnen de schouderbreedte gewerkt wordt. Dit voorkomt overstrekking van de arm.
Lees meer
Meer staan beter dan extra bewegen
Als je dit leest terwijl je achter je bureau zit of op de bank ligt, is het misschien handig om eerst op te staan.
Lees meer
Meer dan 50 grote organisaties maken kennis met UltraStand
Uit de evaluaties blijkt dat de UltraStand op alle fronten als comfortabel en zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren.
Lees meer
Tien tips om werkdruk de baas te blijven
Op een goede manier omgaan met werkstress heeft alles te maken met keuzes. Pak je de telefoon wel of niet op? Welke werkzaamheden neem je aan? Hoe ga je om met ergernissen?
Lees meer
Activeer je hersenen: de voordelen van staand-zittend werken
Staand/zittend werken voorkomt mentale en lichamelijke vermoeidheid bij uw medewerkers en bevordert de arbeidsproductiviteit en het welzijn van hen.
Lees meer
Workaholics leveren slechtere prestaties
Veel overuren maken saboteert niet alleen je gezondheid, ook je prestaties krijgen rake klappen. Dat is de conclusie van een Italiaanse studie waarin werknemers meer dan 1 jaar gevolgd werden.
Lees meer
11 productiviteitstips voor thuiswerkers
Om lekker thuis te kunnen werken en minstens zo productief te zijn als op kantoor, zult u een aantal randvoorwaarden goed moeten invullen. Hieronder vindt u 8 tips om thuis lekker en productief te kunnen werken.
Lees meer
Vier snelle stappen naar duurzame inzetbaarheid
Als het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1 procent daalt, scheelt dat alle Nederlandse werkgevers samen jaarlijks € 2,6 miljard, dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees meer
Met wtee ivnergs ytpne kost Nederlands bedrijfsleven miljarden
De gebrekkige typevaardigheid heeft aanzienlijke consequenties: ze leidt tot fors tijdverlies, onnauwkeurigheid en bovendien tot een slechtere werkhouding. Daarnaast kost dit probleem het Nederlandse bedrijfsleven veel geld.
Lees meer
Het Nieuwe Werken slaat door met 'Bring your own device'
Volwassenen zijn net kinderen: ze willen altijd het laatste speeltje hebben. En, deze op emotie gebaseerde, keuzes voor hardware leiden zelden tot aanschaf van het juiste gereedschap voor comfortabel en efficiënt computergebruik.
Lees meer
90% van de mensen gebruikt een verkeerd toetsenbord
Hoe frequent gebruikt u het numerieke deel van uw toetsenbord? Grote kans dat het antwoord ‘nauwelijks’ is. Desondanks werken veel beeldschermwerkers met een standaard toetsenbord, oftewel met een numeriek deel.
Lees meer
5 redenen waarom de meeste pauzesoftware niet werkt
Pauzesoftware: vervelend of onmisbaar voor een gezonde werkdag? 5 redenen waarom de meeste pauzesoftware niet werkt, én wat dan een slim alternatief is!
Lees meer
Laptop, tablet en mobiel vreten jouw energie en onderdrukken prestaties in slaapkamer
Het gebrek aan slaap verhoogt de kans op een verkeersongeval met meer dan 30% en de kans op een hartaanval met meer dan 50%.
Lees meer
Gepruts met pc kost werktijd
Werknemers in Nederland verdoen gemiddeld 8 procent van de tijd die ze achter een pc doorbrengen aan 'gepruts' met die pc. Elk uur dat er gewerkt wordt met een computer, gaat ongeveer 4,5 minuut verloren.
Lees meer
Slecht typen kost economie 8 miljard
Het economisch belang van blind typen met tien vingers wordt zwaar onderschat. Er is zoveel tijdwinst mee te behalen, dat het de Nederlandse economie minstens 8 miljard euro per jaar kan schelen.
Lees meer
Is pauzesoftware nog van deze tijd?
Met het dalen van het ziekteverzuim in de eerste jaren van de huidige eeuw, komt de focus meer op preventie van arm-, nek- en schouder klachten te liggen.
Lees meer
Micropauzes onvoldoende effectief in strijd tegen RSI
Aan het begin van deze eeuw kwam er vanuit wetenschappelijke hoek ondersteuning van het positieve effect van korte pauzes of zogenaamde micropauzes. Een goede oplossing: effectief en praktisch uitvoerbaar. Of toch niet helemaal?
Lees meer
Whitepaper: optimaal inrichten van de werkplek
Veel beeldschermwerkplekken zijn niet ergonomisch ingericht. In dit artikel vindt u een beknopte handleiding om uw werkplek comfortabeler en productiever te maken.
Lees meer
Whitepaper: comfortabel werken met een laptop
Langer werken op een laptop kan leiden tot een ongemakkelijke werkhouding en pijn en ongemak aan het einde van de werkdag. Deze whitepaper introduceert het gebruik van oplossingen hoe gezond en efficiënt werken met een laptop.
Lees meer
Whitepaper: optimaal werken met twee of meer beeldschermen
Het werken met meerdere monitoren leidt tot meer nekrotatie en discomfort in de nek-schouder regio. Deze whitepaper biedt een introductie in de prestatie en gezondheidseffecten van het werken met meerdere beeldschermen.
Lees meer
Whitepaper: comfortabel en productief werken met tablets
Steeds meer organisaties zien voordelen in het uitrusten van hun medewerkers met tablets. Het resultaat: vaker gebruik van tablets of iPads. Deze whitepaper introduceert de oplossing voor een gezonde en intelligente bediening van tablets.
Lees meer
Whitepaper: Rustig werken zonder geluidshinder
Steeds vaker wordt geluidshinder in relatie gebracht met gebouwen, kantoren, ziekenhuizen, scholen en/of openbare ontvangstruimten. Is geluidshinder een nieuw fenomeen?
Lees meer
Whitepaper: waarom muizen wel wat minder kan?
Mensen die voor hun werk op een computer werken, doen dat gemiddeld 234 minuten, ofwel: 3,9 uur per dag (CBS, 2012). Daarbij gebruiken zij de computermuis maar liefst 53% van die tijd. Dat lijkt handig, maar wat blijkt: het kan veel slimmer
Lees meer
Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden
Grote organisaties zoals AT&T hebben tegenwoordig een duidelijk beleid om medewerkers bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Ook bieden zij nu preventieve maatregelen om werkstress te voorkomen. Want om beter te worden, hoef je niet ziek te zijn!
Lees meer
Biedt medewerkers mogelijkheden om stress tegen te gaan
Stress is het gevolg van een langdurige disbalans tussen de eisen van het werk en de mogelijkheden van het een werknemer om het werk goed uit te voeren.
Lees meer
Mobiele werkplek als oplossing voor HNW dilemma
Het grote nieuwe werken-dilemma: medewerkers hebben meer vrijheid als het gaat om waar en wanneer ze werken. Hoe kan een werkgever binnen het nieuwe werken dan nog voldoen aan zijn zorgplicht?
Lees meer
Muizen kan gezonder
Als we het over ergonomie hebben in relatie met computergebruikers, dan is het gebruik van de muis vaak het eerste waar men aan denkt. Hoe kunnen we gezonder muizen binnen organisaties?
Lees meer
Win een uur per dag!
Ergonomie draait om precies de juiste afstemming van de mens op het uitvoeren van zijn taken. Doe je dit goed, dan leidt dat tot structurele tijdswinst en een hogere arbeidsproductiviteit. Drie voorbeelden om duurzaam efficiënter te werken.
Lees meer
Het Nieuwe Werken vraagt om afstemming in de driehoek
De doorbraak van Het Nieuwe Werken(HNW) is een feit, blijkt uit onderzoek van ErgoDirect International. We laten vier experts uit het veld aan het woord.
Lees meer
Mobiel werken vraagt om betere ergonomische afstemming
Mobiel werken past bij onze moderne tijd. Mensen willen flexibeler zijn, efficiënter kunnen werken en hun gereedschap overal en altijd bij zich dragen. Een logische trend, maar ook één met nieuwe uitdagingen.
Lees meer
Waar op te letten bij inzet van monitorarmen
Dit artikel biedt u een handleiding bij het kiezen van een geschikte monitorarm. Onderzoek toont aan dat monitorarmen zowel het comfort als ook de productiviteit verhogen.
Lees meer
Hoe houdt u uw bureau opgeruimd op een flexibele werkplek?
Het nieuwe werken is niet helemaal vrijblijvend of zonder spelregels. Veel organisaties kiezen ervoor de invoering van Het Nieuwe Werken te koppelen aan een CleanDesk beleid.
Lees meer
Zijn medewerkers slachtoffer van Het Nieuwe Werken?
Onderzoek heeft aangetoond dat de medewerker met een thuiswerkplek meer uren werkt dan iemand die op een traditionele kantoorwerkplek. Zijn medewerkers daadwerkelijk in staat om die werkprivé balans wel tot stand te brengen?
Lees meer
Werk, privé en milieu slim combineren
Flex- en thuiswerken kan bijdragen aan het verbeteren van de privé werkbalans, verminderen van de milieubelasting, en verlagen van de facilitaire kosten binnen kantoren.
Lees meer
Ergonomie van beeldschermen
Het kiezen van het juiste beeldscherm is van groot belang, voor goede leesbaarheid van de gegevens op het scherm, maar ook voor comfort en om belasting van de ogen te vermijden.
Lees meer
De opstelling van het beeldscherm
Meerdere factoren spelen een belangrijke rol bij een goede positionering van het beeldscherm, Waar moet je rekening mee houden bij het positioneren van de beeldschermen?
Lees meer
Pootjes in of uit?
Een vaak aan ergonomen gestelde vraag is: ‘moet ik de pootjes van mijn toetsenbord inklappen of niet?’ Bij het beantwoorden van deze vraag is het belangrijk te realiseren dat het een relatief klein punt is.
Lees meer
De erg(er/o)nomie van Het Nieuwe Werken
In dit artikel staan enkele veelvoorkomende ergernissen en de belangrijkste aandachtspunten om Het Nieuwe Werken op een ergonomisch verantwoorde wijze vorm te geven.
Lees meer
Ergonomie op de Beeldschermwerkplek
Dit artikel biedt een beknopte handleiding om de werkplek comfortabeler en ergonomischer te maken, aan de hand van suggesties en richtlijnen van ergonomen.
Lees meer
Er zijn geen artikelen beschikbaar met de gekozen filters, pas de zoekopdracht aan.